18. október 2024
Facebook
štvrtok, 13 júl 2017 08:00

Sicília bojuje s lesnými požiarmi, evakuovali stovky turistov

Written by 
Rate this item
(0 votes)

PALERMO 13. júla (WebNoviny.sk) - Na Sicílii, ktorá bojuje s lesnými požiarmi, evakuovali loďami približne 700 turistov. Informoval o tom spravodajský portál BBC.

Evakuovaných turistov vzali do škôl

Na evakuácii sa pritom podieľali aj miestni rybári a majitelia lodí. Keď sa začali plamene približovať k prímorskému rezortu Calampiso, starosta neďalekého San Vito Lo Capo Matteo Rizzo požiadal všetkých s "bezpečnými a spoľahlivými loďami", aby prišli pomôcť. Evakuovaných turistov vzali do škôl v San Vito. Odporúčame:
Video: Taliansko sužuje rekordný počet lesných požiarov Na sociálnej sieti Facebook označil situáciu v obci západne od Palerma za "veľmi naliehavú". "Potrebujeme, aby minibusy a autá vyzdvihli ľudí v malom prístave a odviezli ich do školských budov. Každý niečo urobme," vyzval obyvateľov, podľa vlastných slov "priateľského a šľachetného" mestečka.

441 zásahov hasičov

Z oblasti nehlásia žiadne zranenia, no svedkovia opisujú, ako bežali na pláž, zatiaľ čo ich ubytovanie horelo. Teploty na talianskom juhu pritom po mesiacoch s veľmi slabými zrážkami prekračujú 40 stupňov Celzia. Na záberoch z okolia sopky Vezuv pri Neapole vidieť kilometrové oblaky dymu. Národná hasičská služba informovala, že v stredu mali po celom Taliansku 441 zásahov, pričom 288 z nich predstavovali lesné požiare. Tie na Vezuve sú pritom jedny z najvážnejších.

Viac k témam: hasiči, požiar, Sicília, Taliansko
Zdroj: Webnoviny.sk - Sicília bojuje s lesnými požiarmi, evakuovali stovky turistov © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 209 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner